Welke dartpijlen moet ik kopen?

Als je vooral nieuwe dartpijlen Koop hebben deze in eerste instantie veel grip, maar die grip slijt waarnaar ze na gebruik anders in de hand gaan liggen en dat voelt meestal heel erg gek. Oriënteer op een herkenningspunt als je het moeilijk vind ze hetzelfde vast te houden.


Belangrijk aan een dartpijl is dat deze goed in jouw handen ligt (vorm) en de grip van de dartpijl genoeg grip biedt om goed te kunnen gooien.


Een goed voorbeeld van dartpijlen met grip zijn de bekende pijlen van SImon Whitlock. Deze unieke darts hebben een heel helder kenmerk. Ontdek de juiste combinatie van de verschillende aspecten in een dartpijl zoals grip en vorm. Dit geeft je een goed beeld welke dartpijl het beste bij jouw stijl en techniek past.


Gewicht Dartpijlen


Om een goed gewicht voor dartpijlen te kiezen zijn er een aantal factoren. Advies voor mannen: ongeveer is een goed advies voor mannen om de pijlen te gebruiken van 23 of 24 gram. Advies voor de dames: Wellicht verrassend maar bij dames ligt het gewicht vaak zwaarder, namelijk rond de 25 tot 27 gram, omdat vrouwen over het algemeen een zachtere worp hebben. Gooi je niet heel erg overdreven hard, dan geven wij als dartshop het advies om zwaardere pijlen te gebruiken. Met name de spelers die met gevoel werpen, geven meestal de voorkeur aan een lichtere dart van 18 tot maximaal 23 gram. Er zijn veel spelers op hoog niveau die eveneens een pijl van 23 gram gebruiken. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de dartspeler Michael van Gerwen: wie kent hem niet? De reden waarom veel darters ook kiezen voor zwaardere dartpijlen? Zware dartpijlen liggen stabieler en zijn makkelijker desondanks de flights en shafts setup die erop geplaatst is. Een lichte dart zijn gevoeliger voor alle mogelijke beïnvloedbare factoren.Darten met vrienden of familie?

Leuk darten met vrienden of familie, maar je wilt er ook niet teveel aan uitgeven. Geen probleem. Je vindt online verschillende dartpijlen in verschillende prijsklassen. Zo is er altijd een dartpijlenset geschikt voor jou en jouw ambities.