Single vakantie of single reis

Als hoger opgeleide single op vakantie gaan

Als je hoger opgeleid en single bent, en je wilt graag eens op vakantie, sta je voor een lastige keuze. Voor de meeste mensen is alleen op vakantie gaan geen optie. Ten eerste sta je overal alleen voor en het is ook nog eens ongezellig. Als je op vakantie gaat is het leuk om mensen om je heen te hebben met wie je een goed gesprek kan voeren.

Als je het niet zo ziet zitten om in je eentje een reis te boeken, kan je ervoor kiezen om met een reisgezelschap te gaan. Het probleem daarbij kan zijn dat je met een groep mensen gaat met wie je geen klik hebt. Mensen met wie je in het dagelijkse leven geen contact zou zoeken. Nu heb je helaas geen keuzen en zal je moeten roeien met de riemen die je hebt.

Single reizen hoger opgeleiden

Om toch een grote kans op een leuke vakantie te hebben en met mensen van je eigen niveau op reis te gaan, worden er vandaag de dag speciale reizen voor hoger opgeleiden georganiseerd. Hierdoor is de kans heel groot dat je met mensen op stap gaat die er precies zo over denken als jij en waarmee je niet alleen over koetjes en kalfjes hoeft te praten.

Het aanbod single reizen

Denk niet dat je als alleenstaande hoger opgeleide single maar de beschikking hebt tot een beperkt aanbod vakanties. Er zijn een groot aantal reisaanbieders die ook voor jou de ideale vakantie in hun assortiment hebben. Of je nou een verre reis wilt maken of liever in eigen land blijft, je kiest zelf waar je naar toe wilt. Zoek je een zomervakantie, wintersportvakantie, wil je eens weg met de kerstdagen of trek je er liever op uit in de herfstvakantie? Mogelijkheden genoeg. En uiteraard hoef je je niet te beperken door alleen schoolvakanties!

Bestemmingen single vakantie

Zoals al eerder gezegd, met vakanties voor hoger opgeleiden kan je letterlijk alle kanten op. Je kan een heerlijke strandvakantie boeken naar Spanje of Italië, een bergwandeling gaan maken in Zwitserland, op wintersport gaan in Oostenrijk of genieten van het goede leven in Frankrijk.

Wil je toch liever eens wat verder van huis tijdens je single reis? Waag dan de sprong en ga op onderzoek in Indonesië, Bali, Gambia, Curaçao, Dubai of Sri Lanka. Ontdek nieuwe dingen, geniet van een andere cultuur en de prachtige natuur. Maak een trektocht, bezoek interessante plaatsen , doe mee aan een excursie of geniet van een dagje strand.

Leeftijd single vakanties

Verschil in leeftijd kan ervoor zorgen dat de interesses op totaal andere gebieden liggen. Als jongere wil je op vakantie misschien ook wel eens uitgaan tot in de laatste uurtjes, terwijl je dat als oudere zijnde niet echt nodig vindt. Ben je al wat ouder en wat mindervalide, dan kan het zo zijn dat je bepaalde excursies ontziet omdat je dan te veel moet lopen.

Hier is over nagedacht door de touroperators. Er zijn veel bedrijven waar je kan kiezen in welke leeftijdscategorie je graag op reis zou gaan. Zo kan je de wereld gaan ontdekken in het gezelschap van leeftijdsgenoten die ook nog eens gelijkgestemden zijn. Wie weet hou je daar een paar goede vriendschappen aan over.

Wat nog leuker is, de aanbieders doen er alleen aan om de aantallen mannen en vrouwen binnen het reisgezelschap gelijk te houden. Zo hoef je als vrouw niet onzeker te worden omdat je met een aantal mannen op vakantie gaat. En als man zijnde zit je niet de hele dag naar kwebbelende dames te luisteren.

Eenpersoonskamer?

Je kan ervoor kiezen om te kamer te delen met een kamergenoot. Dit kan echter nadelen hebben. Ten eerste als blijkt dat de klik er niet echt is, je zit dan toch min of meer met elkaar opgescheept. Zit je niet op gesnurk te wachten dan kan je ook beter kiezen om een eigen kamer te nemen. Dit zorgt er ook voor dat je privacy hebt en je jezelf even terug kan trekken als dit voor jou noodzakelijk is of als je een telefoongesprek met familie of vrienden wilt voeren.

Soms betaal je een toeslag voor 1 persoons kamer

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je voor een eenpersoonskamer wat meer betaalt dan als je zou kiezen voor een tweepersoonskamer die je met een reisgenoot deelt. Bedenk goed wat je wilt voordat je je reis boekt. Het kan namelijk zo zijn dat je dit als je eenmaal op de plaats van bestemming niet meer kan wijzigen. Het hotel kan vol zitten en zo zit je dan toch aan een kamergenoot vast die je achteraf liever niet had gewild.

Single weekend

Als je voor de eerste keer alleen op vakantie wilt gaan, kan het idee om 14 dagen met een groep onbekende mensen een struikelblok zijn. Zeker als je van nature verlegen bent of niet zo snel contact met anderen kan maken. Om toch eens de sfeer te proeven en te kijken of een singlereis voor hoger opgeleiden iets voor jou is, kan je om te beginnen eens een weekendje weg boeken.

Stedentrip of single vakantie?

Dit kan een stedenstrip zijn, zodat je een andere vreemde stad kan ontdekken en daar alle bezienswaardigheden bezoeken. Ben je sportief en hou je van bewegen, kies dan voor een wandelweekend. Dat is niet alleen gezond maar omdat je met gelijkgestemden de natuur intrekt ook nog eens gezellig.

Wintersport singles

Voor sneeuwliefhebbers is een weekend Oostenrijk ook een optie. Even heerlijk genieten van wintersport en de prachtige natuur. Vergeet ook het heerlijke eten niet! Wie graag het water opgaat en houdt van avontuur kan zijn of haar hart ophalen met een zeilweekend. Of je kiest voor een ander soort weekend met activiteiten. Zelfs een spiritueel weekend boeken is mogelijk. Er is dus voor iedereen wel een leuke optie te vinden.

Weekendje weg

Door alleen een weekend weg te gaan ervaar je niet alleen of een singlereis voor hoger opgeleiden iets voor jou is, het is ook een ideale optie als je even geen tijd hebt om twee weken vrij te nemen maar toch toe bent aan een break om even tot jezelf te komen. Na een weekendje weggeweest te zijn ben je weer helemaal opgeladen en kan je er weer helemaal tegenaan.

Je bent niet alleen

Vind je het een grote stap om te gaan kiezen voor een singlereis voor hoger opgeleiden? Wees niet bang, je bent zeker niet de enige. Alleen al in Nederland en België zijn er tienduizenden mensen die in dezelfde situatie zitten als jij. Dit is de reden waarom het aanbod van deze groepsreizen steeds populairder wordt.

Over het algemeen gaat het om een groep mensen van tussen de 25 en 65 jaar. Door deze weer in leeftijdsgroepen te verdelen ga je dus altijd op reis met mensen die waarschijnlijk net zo in het leven staan als jij. Zo heb je genoeg gespreksstof en zijn er op plaats van bestemming genoeg dingen om samen te ontdekken.

De voordelen single reizen hoger opgeleiden

Omdat je op stap gaat met mensen die dezelfde opleiding hebben genoten is er altijd wel iets om over te praten. Dit is echter niet het enige voordeel. Doordat je op hetzelfde niveau zit hebben je reisgenoten vaak een eigen bedrijf of een hoge functie. Dit kan echt een band scheppen.

Tips single vakanties

Om ervoor te zorgen dat je vakantie een succes gaat worden, kan je als je een keuze gaat maken deze tips meenemen. Zo weet je zeker dat je beslagen ten ijs komt en dat vergroot de kans op succes en plezier tijdens je vakantie.

Wandelvakantie

Kies je voor een wandelvakantie, zorg er dan ruim van tevoren voor dat je goede schoenen hebt. Regel dit bij voorkeur al een paar maanden voordat je op reis gaat. Zo heb je je schoenen ruim op tijd in huis en kan je ze op het gemak inlopen. Als je dan op reis gaat dan weet je zeker dat de schoenen goed passen en zo loop je er heerlijk op.

Als je in de bergen wilt gaan wandelen, zorg en dan voor dat je kiest voor speciale bergschoenen. Deze kan je als je dat wilt ook gewoon online bestellen en op je gemak thuis passen. Zitten ze niet naar wens? Stuur ze gewoon terug en bestel een paar andere.

Wat ook niet onbelangrijk is tijdens een wandelvakantie zijn goede sokken. Je denkt hier waarschijnlijk niet meteen aan. Goede wandelsokken zijn duurzaam en daarnaast ook vocht absorberend. Zo loop je nog comfortabeler!

Alleen eten

Als hoger opgeleide single kan het idee van alleen aan een tafel te moeten zitten tijdens de lunch of het diner onaangenaam zijn. Om te voorkomen dat je je bekeken voelt of niet op je gemak, neem dan iets te lezen mee. Kies je bijvoorbeeld voor een reisgids, dan kan je je tijdens het eten verdiepen in de bezienswaardigheden van het land of de streek waar je bent.

Wat je ook kan doen is op zoek gaan naar een eetcafé wat is voorzien van een grote tafel. Als je hieraan gaat zitten is de kans groot dat je met gelijkgestemden in contact komt en tijdens de gangen ook nog een goed gesprek kan voeren.

Nog een goede tip, kies voor een tafeltje bij het raam. Zo kan je behalve van lekker eten ook nog eens van een prachtig uitzicht genieten. Let hierbij wel op, het kan nodig zijn om tafels als deze van tevoren te reserveren.

Zie je het echt niet zitten om alleen aan een tafel te moeten eten? Let er dan bij je boeking op dat het hotel roomservice heeft. Heb je dan geen zin in mensen, bestel je gewoon eten op je kamer.

Goed voorbereid op single reis

Heb je eenmaal de stap genomen een single reis te boeken? en besloten om ervoor te gaan? Voor je vertrek dien je een paar dingen goed te regelen. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens je welverdiende vakantie.

  • Zorg voor een goede reisverzekering. Mocht er onderweg wat gebeuren of je koffer komt niet aan, dan zorgt deze verzekering voor een vergoeding. Het is ook verstandig om meteen een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je dan net voor vertrek toch niet weg kunnen, krijg je in elk geval (een groot deel van) je geld terug.
  • Laat je gegevens achter. Zorg dat je familie en/of vrienden weten waar je verblijft. Zorg ervoor dat ze de gegevens hebben van de plaats waar je verblijft zodat ze je kunnen bereiken, mocht je smartphone geen bereik hebben. En er zou iets aan de hand zijn.
  • Zorg ervoor dat je dingen zoals het telefoonnummer van het Nederlands Consulaat, telefoonnummers van alarmcentrales en bankpas-blokkernummers bij de hand hebt. Mocht er zich een probleem voordoen, dan kan je altijd op hulp rekenen. Hopelijk is het niet nodig maar je weet maar nooit.
  • Je veiligheid is belangrijk. Als je er toch een keer in je eentje op uit wilt, voorkom dan dat je laat in de avond nog op straat bent. Ook is het beter om zoveel mogelijk eenzame stukken te vermijden. Zeker als je per ongeluk in een mindere wijk zou belanden zou dat wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben. Wees dus voorzichtig en trek er bij voorkeur niet in je eentje op uit.
  • Let er goed op of er in het land van bestemming bepaalde vaccinaties verplicht zijn. Indien dit het geval is, zorg er dan voor dat je deze ruim op tijd hebt genomen. Er zijn landen waar je er slim aan doet om malariatabletten mee te nemen. Ook deze moet je ruim van tevoren in huis hebben, vergeet ze vooral niet in je koffer te doen.
  • Maak een checklist. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke dingen vergeet mee te nemen. Voor het gemak kan je deze vinden op internet en kiezen wat voor jou belangrijk is.
  • Een kleine verbandtrommel in je koffer kan je helpen bij ongelukjes. Deze neemt niet veel plaats in je en mocht je dan een pleister nodig hebben, heb je deze zo bij de hand. Ook wat pijnstillers of eventueel diarreeremmers meenemen kan verstandig zijn. Goed voorbereid op reis gaan kan een hoop narigheid voorkomen en vergroot de kans op een heerlijke, welverdiende vakantie.