Putjeszolen? PediFris helpt!

Voetklachten wordt vaak niet gezien als een onderwerp waar je je graag mee bezighoudt. Voor veel mensen voelt het als iets persoonlijks, intiems of zelfs vies. En dat terwijl onze voeten een enorm belangrijke functie hebben in het dagelijks leven en functioneren. Dat betekent ook dat klachten daarover erg vervelend en belemmerend kunnen zijn. Zaak dus om het taboe over ongemakkelijke voetklachten te doorbreken.

Vervelende voetklacht

Een voetklacht die erg vervelend en onaangenaam is, zijn putjeszolen. De naam zegt het al een beetje: bij putjeszolen is er sprake van zogenaamde putjes in de voetzolen. Wat er in feite aan de hand is, is dat er sprake is van een oppervlakkige infectie van de hoornlaag van de voetzool. Met name op drukplaatsen, waar je eelt terugziet, kun je verschijnselen verwachten. Vervelend is, dat deze infectie vaak gepaard gaat met een onaangename zweetgeur.

Oorzaak putjeszolen

De oorzaak van putjeszolen zijn bepaalde bacteriën op de huid. Deze bacteriën produceren een bepaald enzym dat de hoornlaag aantast, waardoor er deukjes en een onprettige geur ontstaat. Maar waarom heeft de een wel last van deze bacterie en de ander niet? Dat kan natuurlijk te maken hebben met pech, maar er is een aantal zaken die de bacteriegroei kan bevorderen. Dit zijn zweterige voeten, vochtige sokken of schoenen en een slechte hygiëne.

Symptomen

Er zijn verschillende symptomen die je kunt verwachten wanneer je last hebt van putjeszolen. Dit zijn: - zweetgeur - verkleuringen van de huid - kratervormige putjes van 1-5 mm diep - soms irritatie of jeuk

Wat kun je doen?

Om putjeszolen te verhelpen of voorkomen, is het zaak om er een goede voethygiëne op na te houden. Dat betekent dat je regelmatig van schoenen en sokken wisselt en de voeten goed reinigt. Maar wat nu als je veel last hebt van zweetvoeten, ook gedurende het verloop van de dag? In die situatie is het nuttig om middelen te gebruiken die ervoor zorgen dat jouw zweet(voeten) geen lastige klachten kan veroorzaken.

PediSpray

Voorkomen is beter dan genezen, dat devies geldt niet voor niks. Om te voorkomen dat je voeten hevig gaan transpireren, is het raadzaam speciale middelen te gebruiken tegen zweet en ongewenste bacteriën. PediSpray® is een voorbeeld van zo'n product. Breng de spray na het wassen aan op de voetzool en tussen de tenen. In de eerste week gebruik je het op dagelijkse basis, daarna om de twee weken ter onderhoud. Na goed gebruik transpireren de voeten aanzienlijk minder. Dat zorgt vervolgens voor minder vieze geurtjes en bacteriegroei.

Oplossen, niet verstoppen

Om ook ervoor te zorgen dat je schoenen fris en schoon blijven van binnen, kun je overwegen een speciaal schoenpoeder te gebruiken. Gooi een theelepel van dit antibacteriële poeder in je schoenen en schud het over de binnenzool heen. Je kunt de schoen daarna gewoon aantrekken, want het PediFris® poeder lost tijdens het dragen op. Wat gebeurt er? Het poeder neemt geurtjes op, bestrijdt bacteriën en schimmels waardoor de kans op klachten als putjeszolen aanzienlijk vermindert. Want voetproblemen zijn er om opgelost te worden, niet om te verstoppen!