Lenzenvloeistof

Draag je harde of zachte contactlenzen? Dan heb je natuurlijk ook lenzenvloeistof nodig om ze goed te onderhouden.

Lenzenvloeistof gebruik je om zowel je contactlenzen te bevochtigen, zodat deze niet uitdrogen als je ze niet in hebt. Maar je gebruikt lenzenvloeistof ook om je lenzen te reinigen, te desinfecteren en om ze mee in te zetten. Een goede reiniging is belangrijk om je lenzen gedurende de draagtijd goed schoon te houden zodat je blijft genieten van helder zicht. Een goede desinfectie is belangrijk om vervelende bacteriën te doden die uiteindelijk tot een vervelende oogontsteking zou kunnen leiden.

Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistof verkrijgbaar, maar de twee hoofdsoorten die er online te bestellen zijn en ook te koop zijn in een optiekwinkel, zijn de lenzenvloeistoffen voor zachte lenzen en de lenzenvloeistoffen voor harde lenzen.

Draag je harde of zachte lenzen, dan kun je vaak kiezen voor een alles in één lenzenvloeistof of voor een aparte bewaarvloeistof en reiniger. Een alles in één lenzenvloeistof is natuurlijk super handig, dit t.o.v. het gebruik van een aparte inzetvloeistof en reiniger. Ook is er een peroxide lenzenvloeistof verkrijgbaar voor als je je lenzen intensief wil reinigen. Een peroxide lenzenvloeistof is vaak te adviseren aan personen die veel last hebben van eiwit aanhechting op de lens, of voor personen die niet tegen conserveringsmiddelen kunnen.

Lenzenvloeistof is er te bestellen voor allerlei soorten harde lenzen, denk daarbij ook aan nachtlenzen (Menicare plus en Menicare pure lenzenvloeistof zijn zeer geschikte vloeistoffen voor nachtlenzen).

Voor zachte lenzen zul je vaak kiezen voor een all in one lenzenvloeistof omdat dit makkelijk in het gebruik is. Je gebruikt lenzenvloeistof bij weeklenzen, maandlenzen en kleurlenzen, bij daglenzen hoef je geen lenzenvloeistof te gebruiken, dit komt omdat deze al per stuk in een houdertje met vloeistof zitten verpakt.

Tip! Vervang bij elke nieuwe fles lenzenvloeistof ook je lenshouder.