Geluiden uit uw gootsteen

Gorgelende geluiden uit uw gootsteen kunnen een zorg zijn. Vaak zijn ze slechts een teken van normale afvoer. Als u echter merkt dat het geluid luider wordt of vaker voorkomt, zijn er enkele dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen.

Welke gootsteen is verantwoordelijk voor al dat lawaai?

De gootsteen is vaak de bron van vreemde geluiden. Ook de gootstenen in de badkamer kunnen de boosdoener zijn. Borrelende geluiden worden meestal veroorzaakt door het langzaam weglopen van water, en dit kan verschillende redenen hebben.

U moet kunnen horen of het geluid uit de keuken of een badkamer komt. Het helpt ook om in een vroege fase erachter te komen of het een enkele gootsteen of meerdere gootstenen zijn die het geluid veroorzaken. Door het te verdunnen, kunt u uzelf wat tijd besparen bij het oplossen van problemen.

Wat is de oorzaak van het gorgelende geluid?

Een slechte afvoer of een gedeeltelijk verstopte afvoer is de meest voorkomende oorzaak van gorgelende geluiden uit een gootsteen. Wanneer het water niet goed wegloopt, kan er een vacuüm ontstaan en dit is wat het geluid maakt. Voedsel en afval kunnen zich gemakkelijk ophopen en een langzame afvoer veroorzaken, wat zal resulteren in gorgelend geluid.

Een veelvoorkomend probleem bij wastafels in de badkamer is dat de afvoer verstopt is met haar. U kunt proberen de verstopping te verwijderen met een zuiger of een loodgieterslang, maar als de verstopping te diep is, moet u vaak wel een loodgieter bellen.

Een ander veelvoorkomend probleem bij wastafels in de badkamer is dat de afvoer te ondiep is. Dit kan worden verholpen door een plopper of een gootsteenzeef te installeren.

Andere redenen voor gorgelende geluiden kunnen zijn

– Een verstopte ontluchtingsleiding: dit is vaak de oorzaak van gorgelende geluiden uit een wastafel in de badkamer.

– Een verstopte badkuipafvoer: Als de badkuipafvoer verstopt is, kan dit ook borrelende geluiden veroorzaken.

Als je niet zeker weet wat het geluid in je gootsteen veroorzaakt, kun je het beste (..) bellen voor hulp. We kunnen de oorzaak van het probleem identificeren en een oplossing aanbevelen.

Wat u eraan kunt doen?

Controleer eerst of er voedsel of vuil de afvoer van de gootsteen blokkeert. Gebruik een zuiger om de verstopping te verwijderen, als die er is. Als dat niet werkt, gebruik dan de speer van een loodgieter om de afvoer leeg te maken.

Als geen van deze methoden de afvoer ontstopt, is het misschien tijd om een professional te bellen. Er kan een ernstigere verstopping of schade zijn die het geluid veroorzaakt. Een loodgieter kan het probleem beoordelen en de beste manier van handelen aanbevelen.

Een professionele loodgieter kan ook uw riolering inspecteren op eventuele problemen. Als uw afvoer verstopt of verstopt is, kunnen zij een oplossing aanbevelen, zoals een afvoer reinigen of de leiding kronkelen.

Het is belangrijk om borrelende geluiden zo snel mogelijk te verhelpen. Ze kunnen een teken zijn van een ernstiger probleem. Zelf de verstopping verhelpen kan het probleem misschien oplossen, maar als dit niet het geval is, aarzel dan niet om een professional te bellen. Zij kunnen het probleem snel en efficiënt identificeren en oplossen.