De alternatieven voor finasteride zijn niet oneindig

Iedereen die hoofdhaar verliest zal zichzelf direct afvragen of er iets aan te doen is om dit tegen te gaan. Het eerste wat in je opkomt is: even Googlen!

Je vind door de bomen het bos niet meer, het internet staat vol met allerlei wondermiddelen en je komt tot de conclusie dat er misschien geen oplossing voor te vinden, althans, nog niet. Want over ettelijke jaren zal er wel een technologische doorbraak komen die het onmogelijke mogelijk maakt.

Tuurlijk, je kunt een pruik nemen, maar wie wil dat nou? Het zit niet lekker, het is overduidelijk dat je zo'n cavia op je hoofd hebt, en als je uberhaupt verder kijkt zal je merken dat ze ook nog eens ontzettend duur zijn.

Een ander middel waar je misschien, zeker als man, nog niet bekend mee bent is haarpoeder. Dit sprenkel je over je haardoos waardoor het ten eerste dikker eruit ziet doordat de haren een beetje statisch worden en ten tweede omdat het op je hoofdhuid terecht komt en de kleur heeft van jouw haar, waardoor de doorzichtige of zelfs kale plakken enigszins gemaskeerd worden.

Het klinkt heel afgezaagd, een cliché zelfs, dat gezond eten, weinig stress, en genoeg slaap je haar ten goede komt. Dat is zeker waar, als je last hebt van haaruitval kan ongezond leven je achteruitgang versnellen. Maar het is geen oplossing om haaruitval te stoppen. Kom op zeg, weet je nog wat voor een volle haardos Herman Brood had? Het levende bewijs dat gezond leven voor je kaalheid weinig zoden aan de dijk zet.

Eigenlijk zijn bovenstaande middelen allemaal alternatieven voor het enige echte product dat wel helpt om je haar te behouden. Dit middel heet finsteride. Het zorgt ervoor dat je haar weer teruggroeid en dikker wordt, je gaat er jonger en gezonder uitzien. Alternatieven voor finasteride zijn er dus wel, maar het is zeker niet de heilige graal in jouw gevecht tegen Alopecia Androgenetica.

Om jou toch de kans te geven om naar alternatieven voor finasteride te kijken worden ze hier nog een keer opgesomd:

  • Pruik
  • Haarpoeder
  • Gezonde levensstijl
  • Haartransplantatie
  • Zowel voor mannen als vrouwen met haaruitval komt het uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer, of je legt jezelf erbij neer dat je kaal wordt, of je gaat met grof geschut aan het werk door finasteride te gebruiken. Natuurlijk is de beste keus voor de portemonnee de eerste, en ook voor je mentale gezondheid, maar dan moet je dat wel kunnen. Succes!