Streetart graffiti workshops Graffitifun

Graffiti workshops en streetart

Graffiti! Een echte kunstvorm tegenwoordig met de mooiste kunstwerken en streetart tot een straatschilderingen!

Een graffiti kunstwerk zie je tegenwoordig overal en is niet meer uit het straatbeeld te denken. Artiesten begonnen met ‘tags' op illegale muren. Dit is eigenlijk een soort handtekening van de artiest. Dit deden ze om hun eigen terrein duidelijk te maken richting andere gangs en groepen op straat. Langzamerhand kwamen de artiesten er achter dat als je een eigen kunstwerk op een muur bij een hele drukke straat of plein achterliet, deze heel veel aandacht en aanzien kreeg.

Verschillende graffiti vormen:
Tag:
Een handtekening, schuilnaam van de graffiti artiest of persoon
Throw Up:
Een of meer letters bestaande uit één lijn - wordt in hooguit één minuut gezet (geschilderd)
Piece:
Kleurrijke schilderingen, van de mooiste graffiti stijlen en letters tot aan animaties etc.

En zo zijn er nog veel meer vormen en stijlen! Graffiti is kunst of toch vandalisme?
Bron wikipedia:

‘'Graffiti worden vaak aangebracht op bouwwerken die niet van privé personen zijn, maar openbaar of van de gemeente en overheden. Vaak zijn verrijdbare zaken het doelwit, zoals het in- en exterieur van treinen, metro's, trams, bussen en portocabins, evenals straatmeubilair, zoals verdeelkasten van elektriciteits-, telefoon- en andere kabelbedrijven, openbare brievenbussen en afvalcontainers. Maar ook bijvoorbeeld geluidsschermen langs de snelwegen etc. Het aanbrengen van ongewenste, illegale graffiti is een daad van vandalisme. Daarom maakt de politie hiervan proces-verbaal op en wordt de dader zo mogelijk opgespoord. Deze moet meestal de kosten van het verwijderen betalen. In de praktijk komt dit echter nauwelijks voor. In de loop der jaren heeft de maatschappij zich deels neergelegd bij het steeds weer verschijnen van graffiti. In sommige steden zijn speciale muren gebouwd voor het spuiten van graffiti. Hiermee probeert men te voorkomen dat mensen graffiti spuiten op plekken waar dit niet mag.

Anti-graffitilaag wordt aangebracht in tunnel.

Het reinigen van bekladde muren, geluidsschermen, ramen, deuren, sloten, rijtuigen en dergelijke kost de eigenaar en uiteindelijk de maatschappij veel geld. Tijdens het reinigen worden onderliggende verflagen of het bouwmateriaal vaak aangetast. Het gaat dus niet alleen om verwijderen van de opgebrachte verf, maar ook om herstel van het object. Voor Nederlandse gemeenten die graffiti op willen nemen in hun veiligheidsaanpak, is een Aanpak graffiti ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Ongewenste graffiti kunnen afhankelijk van de gebruikte verf en ondergrond op verscheidene manieren worden verwijderd''

Graffitifun in Amsterdam en Utrecht

Toch kan graffiti ook iets heel moois zijn. Los van de mooiste kunstwerken kan het ook beschermen tegen illegale graffiti zodat niemand de muren beklad omdat er een mooi kunstwerk op staat.

Zo zijn er bijvoorbeeld ook heel veel leuke en creatieve workshops zoals een Graffitifun graffiti workshop in Amsterdam of Utrecht maar ook door heel Nederland en zelfs Europa! Zij zijn gespecialiseerd in graffiti workshops en streetart cursussen.

Denk bijvoorbeeld ook aan een tof graffiti kinderfeestje of een bedrijfsuitje voor de teambuilding!

Bij Graffitifun kan het allemaal! Zijn leren dat graffiti tegenwoordig echt een gewaardeerde kunstvorm is en leren je alle in en outs over graffiti zelf.